• Yükselen Koleji Ortaokul

Aylık Yemek Listesi

Yükselen Radyo

Okulumuz radyosunu internet üzerinden 24 saat dinleyebilirsiniz.

Radyo Dinle

Rehberlik

• SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE NASIL DERS ÇALIŞMALIDIR?
  • VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ

SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNDE NASIL DERS ÇALIŞMALIDIR?

Verimli Ders Çalışma Nasıl Olmalıdır?

• Önemli olan çalışmaya harcanan zaman değil bu süreçte ne yapıldığıdır. Uzun süre masa başında oturmak demek, çalışmak demek değildir.
  • Çalışma ara verilerek yapıldığı zaman verimlidir. Kırk beş dakikalık çalışma aralarına, on beşer dakikalık dinlenme zamanları konulmalıdır.
  • Yorgun olduğunuz bir zamanda ve yemekten hemen sonra ders çalışmaya başlamak uygun değildir.
  • Ders çalışma esnasında ya da molalarda arkadaşlarla telefonda konuşma, TV izleme, uyuma gibi şeyler derse geri dönüşü engeller.
  • Ders çalışırken dikkat edilmesi gereken bir nokta da bir dersin nasıl çalışıldığıdır. Bunun en verimli şekli “Tekrar-Ödev/Test/Sonraki Konuya Hazırlık” sırasını takip edebilmektir.
  • Öğrenmek istenilen şeyler parçalara bölünmelidir. Bir seferde bütün bir konunun ya da materyalin bitirilmesi ile uğraşılmamalıdır. Her gün, o gün için belirlenen plan doğrultusunda çalışılmalıdır.
  • Ertesi günkü derse hazırlıklı gelinmelidir.
  • Çalışma yerinin seçimi çok önemlidir. Çalışma yeri derli toplu, elden geldiğince sade olmalıdır. Yatakta, koltukta ve divanda uzanarak çalışmak dikkatin toplanmasını güçleştireceği, zamanınızı gereksiz harcamanıza neden olacağı için bu tür çalışma şekillerinden kaçınılmalıdır.
  • Çalışma sırasında mutlaka not tutulmalı, yazarak çalışılmaya önem verilmelidir.
Daha Fazla

8. Sınıf dersane öğrencilerimize 14-18 eylül tarihleri arasında verimli ders çalışma yöntemleriyle ilgili sunum yapılmıştır.

{gallery}etkinlikler/2015-2016/rehberlik/verimli-ders-calisma-yontemleri/resimler{/gallery}

Kuruluş Öyküsü

Diş hekimi olan Gülsen ve Mehmet Yüksel her ana baba gibi evlatlarının iyi bir eğitim almasını istedikleri için kızları Başak okul yaşına geldiğinde okul aramaya başlarlar. Başak'ı Ankara'nın gözde bilinen kolejlerinden birine verirler fakat büyük meblağlar ödemelerine rağmen beklentilerine bir türlü cevap bulamazlar.

Veli Görüşleri

İzlemek için tıklayınız