Perşembe, 24 Eylül 2015 14:06

REHBERLİK SERVİSİ

Sevgili Öğrenciler

Yükselen’in güçlü rehberlik kadrosu  olarak 2015- 2016 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve  hepinize hoş geldiniz diyoruz.  Bu eğitim öğretim yılında bizler siz sevgili öğrencilerimiz ile beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerin de bizler gibi istekli ve heyecanlı olduğunu düşünüyor ve yoğun geçecek bu eğitim öğretim döneminde beraber başarıya ulaşacağımıza  inanıyoruz .

Unutmayalım ki okul sadece sizlerin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve beceri vermekle kalmaz aynı zamanda insan ilişkilerinin nasıl olacağını, bireysel ve toplumsal sorumluluklarının neler olacağını belirler ayrıca toplumun maddi ve manevi değerlerini de öğrencilere aktarır ve davranış haline getirir.

Rehberlik servisimizde öğrencilere yönelik olarak; okula uyum ve oryantasyon çalışmaları, öğrenciyi tanıma programı, davranış ve uyum problemlerinin tespit edilmesi, değerlendirilmesi ve takibi, sınıf içi rehberlik etkinlikleri, rehberlik köşe yazıları, ölçme ve değerlendirme tekniklerinin uygulanması ve takibi, sınav danışmanlığı veliye yönelik olarak; bireysel veli görüşmeleri ,seminerler , rehberlik köşe yazıları, veli bilgilendirme broşürü çalışmaları yapılmaktadır.

Yükselen koleji rehberlik servisi olarak temel hedefimiz eğitimin kalitesini artırmak, empatik düşünen,  araştıran, sorgulayan, eleştiren, uyum ve iletişim becerilerine sahip, duyarlı ve geleceğin ihtiyaç duyacağı yaşam becerileri ile donanmış sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

Son olarak sözlerimizi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri ile bitirerek başarılı bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyoruz.

“Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”

Mustafa Kemal Atatürk

Rehberlik Servisi