Perşembe, 10 Ocak 2019 09:29

Türkçe Dersi Eğitim Politikamız

ÖZEL YÜKSELEN ORTAOKULU TÜRKÇE ZÜMRESİ EĞİTİM POLİTİKASI

“Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır.”

Mustafa Kemal Atatürk

Toplumu oluşturan bireyler, dünyayı ana dillerinin penceresinden görür, onun kavramlarıyla düşünür ve onun kavramlarıyla evreni biçimlendirir. Bireylerin başkalarıyla sağlıklı iletişim kurabilmeleri, eğitim sırasında her türlü öğrenmeyi gerçekleştirebilmeleri, ana dillerini etkili kullanmalarına bağlıdır. Bu nedenleTürkçe öğretiminin temel amacı, öğrencilerin anlama (okuma, dinleme) ve anlatma (konuşma, yazma) becerilerini geliştirmektir. Ayrıca Türkçe öğretimiyle; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin; milli, ahlaki insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını ve milletini seven; insan haklarına saygılı, demokratik ve laik, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek istenmektedir.

“Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil bilinçle işlensin.” diyen M. Kemal Atatürk’ün sözünden yola çıkarak derslerimizde öğrencilerimize dil bilincini ve dil sevgisini vermenin yanında, ana dilini iyi öğrenmeyen kişinin yabancı dili de iyi öğrenemeyeceği bilinciyle hareket etmekteyiz. Ayrıca okuma kültürü edinmiş, düşünen, duyarlı bireyler yetiştirmek isteyen Türkçe zümresi, öğrencilerin akademik başarılarının yanında okuma alışkanlıklarını da geliştirmek için adımlarını planlı şekilde atmaktadır. Bunların gerçekleştirilmesi için de Türkçe derslerinde kültürel ve akademik etkinliklere yer vermektedir.

TÜRKÇE ZÜMRESİ

Okunma 1958 defa Son Düzenlenme Perşembe, 10 Ocak 2019 09:29